Bestuur_net.png Intro_1.png dames1.bestwelgeil.jpg inloopsessie.png Supporters_1.png ella.png Bestuur_lopen.png Actie_1.png Vera_barvrouw.png tjeerdsmomentje.png Dames1.png bestuur_gezellig.png
Agenda
20-11
Train de trainer
29-11
ALV 2
9-1
Trouble Shooters Nieuwjaarsborrel
14-1
Don Quititie 2
4-2
Don QuiSki
18-3
Don Quititie 3
21-3
ALV 3
29-4
Batavierenrace
30-4
Train de trainer
6-5
Don Quititie 4
Search
Quicklinks
Matchreports
There are no reports
Latest reactions

Studentenverzekeringen

14-12-2017

Als student een nieuw studiejaar tegemoet gaan!

Ben je student en wil je binnenkort starten aan het nieuwe academiejaar. Dan heb je hiervoor natuurlijk wel wat zaken nodig om te kunnen studeren. Hier horen dan ook bepaalde verzekeringen bij al student. Misschien koop je een auto om in het weekend terug naar je ouders te gaan. Een auto verzekering wordt dan bijvoorbeeld verplicht. Denken we maar aan een laptop, een smartphone... Deze spullen zijn allemaal duur en durven wel eens vlug gestolen te worden natuurlijk. Maar ook wanneer er schade aan komt door bijvoorbeeld een brand of lekkage, wil je toch wel vooraf weten dat je verzekerd bent hiervoor natuurlijk. 

Enkele belangrijke verzekeringen die je beter afsluit als student
Inboedelverzekering
Zoals eerder al vermeld, is het belangrijk je waardevolle spullen te beschermen tegen schade als brand, storm of diefstal. De exacte inhoud van de verzekering, verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. Daarvoor lees je best het contract zeer goed door en vergelijk je beter meerdere aanbiedingen met elkaar. Over het algemeen betaal je voor een inboedelverzekering enkele tientallen euro's per jaar. 

Een zorgverzekering
Ook de zorgverzekering is belangrijk om rekening mee te houden. Met je zorgverzekering hoef je eigenlijk geen rekening te houden tot je 18 jaar bent, want tot dan kan je kosteloos meegenieten van de zorgverzekering van je ouders, ook wanneer je niet meer thuis zou wonen. Na je 18de heb je de keuze: of je blijft verzekerd via je ouders, of je kan ervoor kiezen je eigen zorgverzekering aan te vragen. Binnen een maand na de 18de verjaardag ben je wel verplicht een eigen zorgverzekering te hebben, dus ook indien je student bent. Dit is een verplichting, en is niet vrijblijvend zoals de inboedelverzekering van hierboven. 

Reisverzekering
Een andere
optionele verzekering als student is de reisverzekering. Bij de reisverzekering kan je je ook mee verzekeren als kind op de polis van je ouders, ook wanneer je zelfstandig op reis zou gaan. Toch ben je hier beter voorzichtig mee als je als student niet meer thuis woont: ben je nog gedekt op de gezinspolis? Dit bekijk je beter goed in het contract! 

Aansprakelijkheidsverzekering
Een andere verzekering die je kan afsluiten als student is een aansprakelijkheidsverzekering. Wat houdt dit in? Dat houdt in dat je verzekerd bent voor eventuele schade die jij zou veroorzaken aan andermans spullen. Normaal gesproken ben jij dan aansprakelijk voor deze schade, tenzij je hiervoor verzekerd bent natuurlijk. Wanneer je ouders verzekerd zijn, kan jij meegenieten van deze verzekering, ook als je student buitenhuis studeert. Uiteraard wordt schade die je opzettelijk aanbrengt niet vergoed door deze verzekering! Soms zijn er ook andere voorwaarden hiervoor, deze neem je uiteraard beter vooraf goed door, zodat je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. 

Wanneer je rekening houdt met al deze verzekeringen als uitwonende student, dan ben je alvast al goed voorbereid op wat er eventueel zou kunnen komen.