Hockey ter land, ter zee en in de lucht

29-7 Nieuws Hockey ter land, ter zee en in de lucht

Op het hockeyveld sta je er niet bij stil, maar hockey speel je overal. De teamsport staat in de spotlight dankzij de succesvolle Nederlandse hockeyvrouwen die dit jaar een wereldtitel behaalden ten koste van Australië. Veldhockey kent in Nederland en Engeland een rijke historie. Maar hoe zit dat met andere hockeyvormen?

 

Engeland brengt polo en onderwaterhockey

Hockey te paard is één van de eerste vormen van hockey. De polosport werd ontdekt door Engelse militairen die het meenamen uit Pakistan en het noorden van India. Officieren introduceerden het in Engeland in 1869. Mensen reisden per paard, want de eerste auto moest nog uitgevonden worden.

Onderwaterhockey werd ook door de Engelsen geïntroduceerd. Duikers namen het voortouw  en de sport mee naar hun club. In de wintermaanden hielden duikers door deze activiteit de conditie op peil. Inmiddels speel je onderwaterhockey bij verschillende Nederlandse clubs.

 

Nederland introduceert beach hockey

Floris-Jan Bovelander, een hockeyspeler met een mooi trackrecord, introduceerde beach hockey in 2004. Met 90 fanatieke deelnemers mocht de organisatie toch in zijn handen klappen. De sport groeide en de eerste World Cup vond dit jaar plaats. Spelers uit Australië, Korea, Japan en India vonden hun weg naar Scheveningen.

Nodig jij je buitenlandse vrienden uit het voor het volgende evenement? Zoek dan naar kortingscodes voor Roompot parken voor de badplaats en verbeter je techniek. Door het zand moet je je lichaam continue in balans brengen. Verder maken de speciale stick en bal dit tot een goede oefening. En ga je naar de pier, vergeet dan niet om een vriendschappelijke pot airhockey op het programma te zetten.

 

Kijk verder op www.vouchercloud.nl