Commissies 2021-2022


E.S.H.V. Don Quishoot is een vereniging die bestaat voor en door leden. We hebben een groot aantal commissies die helpen Don Quishoot draaiende te houden. De commissies zijn niet enkel belangrijk voor de vereniging, maar ook voor de ontwikkeling van de leden zelf. In een commissie leer je namelijk verantwoordelijkheid dragen, plannen en krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen in vaardigheden die je voorheen misschien nog nooit hebt geprobeerd. Wij zullen hier alle commissies voorstellen!


Meer weten of interesse? Stuur een mailtje naar [email protected] of neem contact op met de bestuursverantwoordelijke, jouw aanvoerder of iemand die je kent uit de commissie. 


Arbitragecommissie

De Arbitragecommissie zorgt voor het waarborgen van het niveau van de scheidsrechters van Don Quishoot. Zo leidt de commissie leden op tot CS’ers en CS+’ers. Hierbij wordt het verenigings arbitrage plan nageleefd. 


Barcommissie

Als lid van de Barcommissie ben je op een zondag heerlijk een uurtje of twee bezig met hockeyers verblijden met bier en andere zaken om de bar draaiende te houden. Je staat hier samen met een andere Don Quishooter, aan gezelligheid zal achter de bar geen tekort zijn!


Batavierenrace commissie

Elk jaar doet Don Quishoot mee aan de Batavierenrace. Dit is een studenten estafette over ruim 175 km in 25 etappes van Nijmegen via Duitsland en de Achterhoek naar de campus van de Universiteit Twente. De Batavierenrace commissie zorgt voor de inschrijving van het Don Quishoot team, het goed verlopen van de voorbereiding en het weekend zelf. 


Commissie Externe Betrekkingen

Deze commissie is verantwoordelijk voor de sponsorinkomsten van Don Quishoot, denk bijvoorbeeld aan het watertappunt en het score bord. Onder de leiding van Bregje als Commissaris Externe Betrekkingen, neemt de commissie contact op met verschillende bedrijven, waarna potentiële sponsors door Bregje worden gebonden aan de vereniging. 


CommunicaCie

De CommunicaCie is verantwoordelijk voor de social media van Don Quishoot. Ze zorgen voor de online communicatie van de vereniging met de leden en voor een goede online uitstraling. Op de social media promoten ze eventementen, teams, of zoals nu commissies. Ook verlenen ze workshops over verschillende Adobe programma’s aan geïntreseerde leden, zodat teams ook hun skills kunnen verbeteren.


Don Quisail commissie

De Don Quisail commissie is een wat nieuwere commissie die een zeilweekend voor de Don Quishooters organiseert. Ze zorgen voor de promotie van het zeilweekend, de accommodatie, boten etc. 


Don Quiski commissie

De Don Quiski commissie organiseert in de winterperiode een leuke en betaalbare skireis voor geïnteresseerde leden. Ze zorgen voor promotie van de skireis, het ontwerpen van truien en ze begeleiden de vakantie. Uiteraard skiën en vooral après skiën ze zelf ook genoeg op deze reis!


DonaCie

Bij de DonaCie zetten we ons het gehele jaar in voor diverse goede doelen. Zo halen we geld op, organiseren de vluchtelingen training en verzinnen andere leuke acties. Een mooie manier om namens Don Quishoot een steentje bij te dragen. Voor onze verschillende acties kunnen we vaak enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door lieve vrijwilligers binnen Don Quishoot.


DonkeyCie

De DonkeyCie is verantwoordelijk voor het beheer, het onderhouden en de bezetting van het mascotte pak, ook wel DonQui de Donkey genoemd.


Don Quitech

Don Quitech zorgt voor alle technische/media gerelateerde zaken binnen DonQuishoot. Zij zorgen ervoor dat de tv in het Paviljoen werkt en koppelen het ICT-werk met alle hockey gerelateerde zaken. 


Eerstejaarscommissie

De EJC bestaat uit nieuwe leden van Don Quishoot met ondersteuning van twee bestuursverantwoordelijken. Deze commissie organiseert een drietal evenementen. De eerste activiteit mogen ze zelf invullen. Daarnaast organiseert de EJC de eerste hockey zondag van de tweede seizoenshelft en regelt samen met het Eindhovense Studenten Corps (E.S.C.) het jaarlijks derde Na-Tentamen-Feest (NTF III). 


Familietoernooicommissie

Deze commissie organiseert een ééndaags familietoernooi. Bij dit toernooi nemen leden hun familie of vrienden mee om een potje te ballen tegen andere teams, op en naast het veld. Elk jaar weer is dit een groot feest en een unieke kans om je ouders even te laten proeven van je studententijd. 


Fotocommissie

Houd jij je graag bezig met fotografie? Dan is de Fotocommissie iets voor jou! Deze commissie maakt en verzorgt het beeldmateriaal wanneer zij hiervoor aanvraag krijgen vanuit een team of commissie. Daarnaast bewerken ze de foto’s en uploaden ze naar de fotopagina van Don Quishoot. De ComminicaCie deelt jullie pracht plaatjes dan op social media. 


Introcommissie

De Introcommissie zorgt voor het in goede banen leiden van de introweek voor Don Quishoot, zodat de vereniging zich goed profileert en nieuwe leden kan aantrekken. De Introcommissie zorgt elk jaar weer voor gadgets, promotie en een gezellige week voor de intro kiddos en de lubbers. 


Keeper- en materialencommissie

De KMC is verantwoordelijk voor het verzorgen van hockeymaterialen voor de gehele vereniging. Door deze commissie kunnen we hockeyen met de juiste materialen en worden ze vervangen wanneer ze kapot zijn.


Mediacommissie

De Mediacommissie brengt drie keer per jaar een nieuwsbrief uit over Don Quishoot. Hierin zullen artikelen staan zoals rubrieken, quizzen, een voorstelrondje van het nieuwe bestuur of een nieuw team en natuurlijk zullen de laatste bladzijden gaan over de sappige roddels binnen DonQuishoot. 


Technische Commissie

De TC is verantwoordelijk voor het handhaven, actueel houden en tot uitvoer brengen van het technisch beleid dat zij hebben geschreven. Dit omvat het op niveau brengen en houden van trainers, de selectieteams, de kwaliteit waarborgen van de velden en nog veel meer!


Wintervoorbereidingtoernooi commissie

De WVBT commissie organiseert een oefentoernooi voor recreatieve teams. Dit toernooi vindt plaats vlak voor de start van tweede seizoenshelft is open voor zowel interne als externe teams.