Dames1.png Supporters_1.png Vera_barvrouw.png Intro_1.png Actie_1.png inloopsessie.png tjeerdsmomentje.png ella.png Bestuur_lopen.png bestuur_gezellig.png dames1.bestwelgeil.jpg Bestuur_net.png
Agenda
20-11
Train de trainer
29-11
ALV 2
9-1
Trouble Shooters Nieuwjaarsborrel
14-1
Don Quititie 2
4-2
Don QuiSki
18-3
Don Quititie 3
21-3
ALV 3
29-4
Batavierenrace
30-4
Train de trainer
6-5
Don Quititie 4
Search
Quicklinks
Matchreports
There are no reports
Latest reactions

Nieuwe spelregels vanaf 1 augustus

24-8-2015
Vanaf 1 augustus gelden er bij veldhockey in Nederland een aantal nieuwe regels. Lees deze even goed door voordat je aan je eerste competitiewedstrijd begint om zo onduidelijkheden te voorkomen!

1. Vrije slag binnen vijf meter van de cirkel:
 
Een aanvallende vrije slag binnen vijf meter van de cirkelrand wordt genomen op de plek van overtreding. De bal wordt niet meer teruggelegd tot een plek vijf meter buiten de cirkel. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn. 

2. Bal boven schouderhoogte: 
Voor wedstrijden in de seniorencompetitie geldt dat spelers op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte, inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is of leidt tot gevaarlijk spel. Let op: Voor wedstrijden in de juniorencompetitie geldt dat spelers de bal niet boven schouderhoogte mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen of spelen. Uitsluitend een (doel)verdediger mag een schot op doel boven de schouder met zijn stick stoppen of laten afkaatsen. 

3. Lange corner: 
De huidige lange corner wordt vervangen door een spelhervatting voor de aanvallende partij op de 23-meterlijn, recht tegenover de plek waar de bal over de achterlijn is gegaan. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied, waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn. 

4. Mondbeschermer verplicht: 
Veldspelers zijn verplicht mondbescherming ('bitje') te dragen gedurende de wedstrijd. Dit geldt voor alle categorie├źn spelers/speelsters (junioren/senioren/veteranen) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. Dispensatie: Spelers kunnen uitsluitend om medische redenen ontheffing aanvragen bij de KNHB. Zij dienen op verzoek van de scheidsrechters de schriftelijke ontheffing van de KNHB te tonen. Meer informatie over deze dispensatieregeling vind je op knhb.nl. 

5. Tijdstraf bij groene kaart: 
Een groene kaart betekent naast een waarschuwing ook een tijdstraf van twee minuten. De scheidsrechters timen de straftijd. 6. 10 meter regel: De mogelijkheid om een vrije slag 10 meter naar voren te verplaatsen is uit het spelreglement verwijderd en dus niet meer van toepassing.